Oma tili   Haku
 Hautausjärjestelyt: 040 543 7030 & 040 5466 299 ( klo 9-17 )
Tarjouspyyntö 0,00 €

Hautaustavat Ranskassa

Kuoleman kohdatessa ranskalaisessa perheessä, arkun sulkeminen ja hautaus tapahtuu aikaisintaan kolmen päivän kuluttua. 3 vuorokautta on pakollinen odotusaika, jolloin ollaan varmoja, että menehtyminen on tapahtunut.

Hautaustavat vaihtelevat ympäri maailmaa. Tämä artikkelimme Ranskasta. Kiitos Susanna Lehtinen!

RANSKA

Krysanteemit kukkivat valtoimenaan ranskalaisilla haudoilla 1. Marraskuuta, kun maassa juhlitaan Kuolleiden muistopäivää – La Toussaint.

HAUTAUKSEN VALMISTELU

Kuoleman kohdatessa ranskalaisessa perheessä, arkun sulkeminen ja hautaus tapahtuu aikaisintaan kolmen päivän kuluttua. 3 vuorokautta on pakollinen odotusaika, jolloin ollaan varmoja, että menehtyminen on tapahtunut. Arkun sulkeminen ja hautaus tapahtuvat kuitenkin viimeistään 8:n vuorokauden kuluttua. Edesmennyt puetaan hänen parhaimpiin vaatteisiinsa, ja jos mahdollista häävaatteisiin – habits du mariage.

Perhe käy hyvästelemässä edesmenneen avonaisen arkun ääressä ennen hautajaisia. Myös ystävät ja tuttavat voivat jättää henkilökohtaiset hyvästit ennen hautajaisia kunnioittamalla käynnillään vainajaa.

HAUTAJAISET

1950-luvulta lähtien sekularismi eli uskonnosta irtaantuminen Ranskassa on jatkanut kasvuaan, mutta 80% hautajaisista on uskonnollisia. Suuren surun kohdatessa perheet pysyvät uskollisina traditioille ja perinteille jotka tuovat turvaa ja lohtua.

Polttohautaus on Ranskassa harvinaisempaa kuin Skandinaviassa. Noin 30% päätyy polttohautaukseen ja suurin osa haudataan puuarkussa, joka on yleisin käytäntö.

Hautajaisiin osallistuvat perheen ja lähimpien sukulaisten lisäksi kaikki jotka haluavat tulla kunnioittamaan edesmenneen muistoa ja jättämään hyvästit. Yhteisö saa tiedon hautajaisista lehteen laitetusta ilmoituksesta. Siunaustilaisuus tapahtuu kirkossa ja hautajaisseremonia on aina ilmainen. Perhe ja ystävät tuovat tilaisuuteen kukkia samantapaisesti kuin Suomessa.

MUISTOTILAISUUS

Hautajaisten jälkeen seuraa muistotilaisuus johon osallistuvat vain perhe , lähimmät sukulaiset ja ystävät. Muistotilaisuudessa perheenjäsen pitää puheen muistellen edesmennyttä, hänen persoonallisuuttaan ja yleensä hänen elämäänsä. Aikaa vietetään yhdessä puheen ja ruokailun merkeissä.

Muistotilaisuus järjestetään joko kotona lähimpien kesken tai sopivassa vuokratussa tilassa ja juhla on hyvin samantyyppinen kuin Suomessa.

HAUTAUSMAAT

Hautausmaat ovat Ranskassa katolilaisperinteen mukaisia, suomalaisiin hautausmaihin verrattuna hieman koristeellisempia

KUOLLEIDEN MUISTOPÄIVÄ 1. Marraskuuta


Kuolleiden muistopäivää – La TOUSSAINT – vietetään 1. Marraskuuta. Kuolleita kunnioitetaan rukoilemalla kirkoissa ja lisäksi rakkaiden haudat koristellaan tietyllä kukalla – krysanteemilla, jota on myynnissä vain lokakuun lopussa – marraskuun alussa.

Krysanteemi liitetään vahvasti kuolleiden juhlapäivään ja siksi ne eivät korista kotien porraspieliä eikä niitä koskaan viedä lahjaksi elossa oleville ystäville.

Kuolleiden muistopäivä TOUSSAINT periytyy muinaisesta SAMHAIN juhlapäivästä joka edusti vuodesta sitä päivää kun elävät kommunikoivat kuolleiden kanssa ja heitä kunnioitettiin juhlilla ja rituaaleilla.

Ajankohtaista

 Järjestätkö hautajaiset itse? Tässä avuksi hautausjärjestelyiden muistilista
Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Delivery time

We deal products once a week  and orders usually arrive within 5 days from the time they are shipped.

Delivery methods and shipping charges

Shipping charges include postage and packaging charges. The charges can be checked after selecting payment and delivery options in the cart. The orders will be delivered as packages. Packages can be followed with a tracking number.

The exact costs of the order can be seen in the cart.

Returns and exchanges

The product can be returned or changed within 14 days of the order. Returns apply only the products in their original packaging and in their original condition and only by customers cost.

Please return the package with the following information:
Company name, address, phone number and e-mail address

Return address:

Funeral Design Shop
Tähkätie 6
FI-15860 HOLLOLA; FINLAND

We do not accept returns after 14 days from delivery.

Transport damage and complaints

If the product has been lost or damaged during shipping or if the customer has received the wrong product, you should immediately inform us: info(at)funeraldesignshop.com

Funeral Design Shop
Tähkätie 6
FI-15680 HOLLOLA, FINLAND