Oma tili   Haku
 Hautausjärjestelyt: 040 543 7030 & 040 5466 299 ( klo 9-17 )
Tarjouspyyntö 0,00 €

Pukeutuminen siunaustilaisuuteen ja muistojuhlaan

Pukeutuminen on osa tapakulttuuria ja huomaavaisuutta edesmennyttä ja surevia kohtaan. Maltillinen pukeutuminen on aina hyvä ohjenuora.

Naiset:

Pukeutuminen on osa tapakulttuuria ja huomaavaisuutta edesmennyttä ja surevia kohtaan. Maltillinen pukeutuminen on aina hyvä ohjenuora. Naisilla se tarkoittaa mm. maltillista kaula-aukkoa. Hyviä yhdistelmiä ovat mm jakku ja hame, kotelomekko jakun kanssa tai pelkkä leninki. Hameen olisi hyvä olla polvipituinen.

Päällystakin on hyvä olla vähintään polvipituinen ja tumma. Tummia hansikkaita voi käyttää tarpeen ja sään mukaan.

Suruhattu viimeistelee asukokonaisuuden. Suruhattu valitaan sisävaatetuksen mukaan, koska päällysvaatteet riisutaan kukkia laskettaessa. Naisella hattu kuuluu asukokonaisuuteen ja se pidetään päässä koko hautajaisten ajan.

Hautajaisissa kannattaa kiinnittää huomiota värimaailmaan. Väreinä käytetään yleensä mustaa ja ylipäätänsä tummia sävyjä. Sukkahousujen ei välttämättä tarvitse olla mustat. Tummiin sävyihin voi yhdistää myös valkoista, harmaata ja lilaa, joka on kirkollinen väri.

Kenkien tulee olla mustat.

Korujen tulisi olla hillittyjä. Huomiota herättävien korujen ja asusteiden käyttöä on syytä välttää.
Käsilaukku voi olla musta ja hillitty. Aurinkolaseja voi käyttää.

Miehet:

Mustaan tai tumman siniseen pukuun voi yhdistää valkoisen puuvillaisen paidan. Tumman puvun ja valkoisen paidan kanssa puetaan ensisijaisesti musta mattapintainen solmio. Valkoinen taskuliina viimeistelee kokonaisuuden.

Mustat nauhakengät mustien pukusukkien kanssa ovat osa hautajaispukeutumista.

Päällystakin tulee olla vähintään pukutakin peittävä, mielellään polvipituinen ja tummasävyinen. Sään mukaan voi myös käyttää huivia, joka on valkoinen tai tummasävyinen.

Hansikkaat voivat olla tummaa nahkaa.

Tumma ja lierillinen hattumalli sopii hautajaisiin. Hattua pidetään päässä surusaaton ajan, mutta otetaan pois päästä arkun laskemisen ajaksi.

Lapset:

Lasten pukeutuminen hautajaisiin on vapaamuotoisempaa. Siistit pyhävaatteet riittävät. Tytöillä voi olla tumma hame valkoisen paidan kanssa, pojilla tummat housut ja siisti valkoinen paita. Tummat kengät sopivat hyvin asukokonaisuuteen.

Huomioikaa, että muistojuhlassa on hyvä noudattaa juhlan järjestäjän toiveita. Toiveena voi olla esimerkiksi pukeutua valkoiseen asukokonaisuuteen.

Ajankohtaista

 Järjestätkö hautajaiset itse? Tässä avuksi hautausjärjestelyiden muistilista
Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Delivery time

We deal products once a week  and orders usually arrive within 5 days from the time they are shipped.

Delivery methods and shipping charges

Shipping charges include postage and packaging charges. The charges can be checked after selecting payment and delivery options in the cart. The orders will be delivered as packages. Packages can be followed with a tracking number.

The exact costs of the order can be seen in the cart.

Returns and exchanges

The product can be returned or changed within 14 days of the order. Returns apply only the products in their original packaging and in their original condition and only by customers cost.

Please return the package with the following information:
Company name, address, phone number and e-mail address

Return address:

Memor Design
Tähkätie 6
FI-15860 HOLLOLA; FINLAND

We do not accept returns after 14 days from delivery.

Transport damage and complaints

If the product has been lost or damaged during shipping or if the customer has received the wrong product, you should immediately inform us: info(at)memordesign.com

Memor Design
Tähkätie 6
FI-15680 HOLLOLA, FINLAND