Oma tili   Haku
 Hautausjärjestelyt: 040 543 7030 & 040 5466 299 ( klo 9-17 )
Tarjouspyyntö 0,00 €

Suru – mitä sanoa surevalle

Monelle surevan ihmisen kohtaaminen voi olla vaikea asia. Miten kohdata sureva? Mitä sanoa, kun mitkään sanat eivät tuo menetettyä ihmistä takaisin.

Suru on rakkautta menetettyä ihmistä kohtaan.

Monelle surevan ihmisen kohtaaminen voi olla vaikea asia. Miten kohdata sureva? Mitä sanoa, kun mitkään sanat eivät tuo menetettyä ihmistä takaisin.

Parasta on olla ihminen ihmiselle, kohdata hänet aidosti ja osoittaa hänelle empatiaa ja myötätuntoa. Omat tunteet voivat näkyä, kohtaamisessa on hyvä olla surevaa varten häntä lohduttaen.

Ilmaise osanottosi tavalla, joka tuntuu sinusta itsestäsi luontevimmalta tavalta: halaa, kättele, ilmaise osanottosi ja ole tilanteessa aidosti läsnä. Katso silmiin ja muista, vaikka et osaisikaan sanoa mitään, jo olemuksesi ilmaisee paljon.

Voit puhua asiallisesti, lempeällä tavalla. Ole myös selkeä ilmaisussasi.

Anna surevalle tilaa ja aikaa kertoa ja käydä läpi suruaan. Hän tarvitsee sitä. Sureva ei jaksa kuunnella sinun omia kertomuksiasi. Sureva on pääosassa ja hänelle tekee hyvää käydä läpi tapahtunutta. Jos et osaa sanoa mitään, niin hiljaisuuskin riittää.

Vältä kiirettä ja keskustele surevan ehdoilla ja aikataululla. Sinun ei tarvitse analysoida kuolemaa, eikä etsiä merkitystä. Jo pelkkä läsnäolosi ja kuunteleminen riittävät.

Lähde:
Anna Aho
TtT, dosentti
Yliopisto-opettaja
Tampereen yliopisto
Terveystieteiden yksikkö

Ajankohtaista

 Järjestätkö hautajaiset itse? Tässä avuksi hautausjärjestelyiden muistilista
Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Delivery time

We deal products once a week  and orders usually arrive within 5 days from the time they are shipped.

Delivery methods and shipping charges

Shipping charges include postage and packaging charges. The charges can be checked after selecting payment and delivery options in the cart. The orders will be delivered as packages. Packages can be followed with a tracking number.

The exact costs of the order can be seen in the cart.

Returns and exchanges

The product can be returned or changed within 14 days of the order. Returns apply only the products in their original packaging and in their original condition and only by customers cost.

Please return the package with the following information:
Company name, address, phone number and e-mail address

Return address:

Memor Design
Tähkätie 6
FI-15860 HOLLOLA; FINLAND

We do not accept returns after 14 days from delivery.

Transport damage and complaints

If the product has been lost or damaged during shipping or if the customer has received the wrong product, you should immediately inform us: info@memordesign.com

Memor Design
Tähkätie 6
FI-15680 HOLLOLA, FINLAND